A Cleantech Company

Laitteet

Nanopar Oy:n infrapunapilottikuivaimella tehdään kuivaustestejä sekä mitoitetaan  täysikokoiset infrapunakuivaimet tarvittavan kuivauskapasiteetin mukaisesti. Pilottikuivaimella tullaan myös tutkimaan puhdistamolietteitä eri kokoisilta jätevesilaitoksilta ja selvitetään onko kuivatuissa lietteissä jäljellä merkittäviä määriä bakteereja ja patogeeneja.


Nanopar on rakentanut ja asentanut täysikokoisen infrapunakuivaimen Puumalan Vesiosuuskunnan jätevesipuhdistamolle. Puumalan jätevesipuhdistamon kuivatulla lietteellä on Eviran hyväksyntä 3A5 kuivarae. Rae soveltuu lannoitekäyttöön poisluettuna luomutuotanto. Kuivattu liete tullaan kuitenkin toistaiseksi käyttämään perusaineena tuotteistaessamme uusiolannoitteita.


Infrapunakuivain ja lannoitetuotantolaitteet ovat rakenteeltaan kompakteja. Laitos joka pystyy käsittelemään pienen ja keskisuuren jätevesipuhdistamon lietteen voidaan asentaa ja toimittaa kahdessa 40 jalan merikontissa.


PSS-Nanopar infrapunakuivainten toimivuus ja taloudellisuus on todettu kaivos-ja prosessiteollisuudessa. Suurimman käytössä olevan  kuivaimen omistaja on Polymetal Ltd ja maa on Kazakhstan.  Kuivattava materiaali on kulta -kuparirikaste jonka syöttökosteus on 80% KA ja kuivatun rikasteen loppukosteus on 100% KA. Kuivauskapasiteetti on 15 tph ja installoitu teho on 1.6 MW. Polymetal on tilannut samanlaisen toiselle kaivokselleen. Kuivain toimitetaan huhtikuussa 2018.